Het registratiesysteem is geïntegreerd in het softwarepakket ‘meetingburger.net’ en zorgt ervoor dat u bij de raadpleging van een bekendmaking in dit pakket de datum waarop de beslissing is genomen en de publicatiedatum kan verifiëren met de desbetreffende gepubliceerde notulen of besluitenlijst van het bevoegde orgaan.

Openbare zitting

 

 

 

DE GEMEENTERAAD:

 

 

MOTIVERING

Juridische gronden

         het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde centra voor leerlingen begeleiding;

         het decreet van 23 oktober 1991 betreffende de medezeggenschap in het gesubsidieerd onderwijs;

         de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel;

         Besluit van de Vlaamse regering van 17 juni 1997 betreffende de opdracht van het personeel in het basisonderwijs.

 

Feiten en context

In de omzendbrief: Functiebeschrijving en evaluatie met referentie PERS/2007/09 van 29/10/2007 (datum laatste wijziging 11/10/2021) vindt u de nodige info.

 

Naar aanleiding van de nieuwe regelgeving betreffende evaluaties en functieomschrijvingen dient een nieuwe evaluatiereglement opgesteld te worden en moeten nieuwe functieomschrijvingen vastgesteld worden voor het personeel van de onderwijsinstellingen.

 

Voorheen werd een functieomschrijving vastgesteld individueel voor elk personeelslid met daarin de specifieke taken van het personeelslid.

Volgens de huidige regelgeving wordt per ambt een functieomschrijving vastgesteld en komen de bijkomende taken in een lijst van instellingsgebonden opdrachten.

Deze lijst zal op een latere periode aangepast worden. Voorlopig gebruiken we het model van OVSG.

 

De functieomschrijvingen worden onderhandeld en vastgesteld op niveau van de scholengemeenschap.

 

Adviezen

Op 20 oktober 2021 werd een protocol voor akkoord ondertekend met de vakbonden betreffende het evaluatiereglement voor het personeel van de gemeentelijke basisschool Beekbeemden.

 

Argumentatie

Het reglement is gebaseerd op de modellen van OVSG en aangepast aan de werking van de eigen school.

 

Bijlagen

Bijlage 1:  evaluatiereglement CVO De Verdieping

 

BESLUIT

 

eenparig aangenomen.
 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt het evaluatiereglement voor het personeel van de gemeentelijke basisschool Beekbeemden goed zoals in bijlage 1.

 

Artikel 2:

De personeelsleden van de gemeentelijke basisschool Beekbeemden worden in kennis gesteld het evaluatiereglement en de functieomschrijvingen die vastgesteld werden op het niveau van de scholengemeenschap.