U kan de besluiten inzien of een kopie ervan opvragen volgens de regels van het bestuursdecreet (https://www.heusden-zolder.be/inzagerecht).

Een klacht wordt, op straffe van niet-ontvankelijkheid, ingediend binnen een periode van dertig dagen, die volgt op de dag van de bekendmaking op de webtoe­passing van de gemeente van de lijst van de besluiten bij de toezichthoudende overheid (de Vlaamse Regering of de provinciegouverneur namens de Vlaamse Regering.)

Gemeente Heusden-Zolder
Zitting van 28 juli 2020 10:00

AANWEZIG:

 

 

Burgemeester:

Mario Borremans

 

Overzicht punten

Zitting van 28 juli 2020

 

Secretariaat en juridische zaken - maatregelen beperking Coronavirus Covid-19

 

Artikel 1

De burgemeester beslist dat ter vrijwaring van de openbare veiligheid en gezondheid in het licht van de COVID-19 pandemie het permanent dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt vanaf 29 juli 2020 verplicht is voor eenieder vanaf de leeftijd van 12 jaar op het hele grondgebied van Heusden-Zolder vanaf 29 juli 2020 tot en met 31 augustus 2020. Uitzonderingen zijn:

• Fietsers, motorrijders, bestuurders van een auto

• Personen die sporten, maar niet meer vanaf het moment dat zij terug statisch worden

• Mensen met een geldig medisch attest

Artikel 2

Groepsbijeenkomsten tussen 22 uur en 6 uur worden beperkt tot maximaal 10 personen, inclusief kinderen. Dit geldt voor alle bijeenkomsten in de openbare ruimte tot en met 31 augustus 2020.

Artikel 3

Er worden geen afwijkingen toegestaan op de maximumbezoekersaantallen, die door de Nationale Veiligheidsraad bij evenementen en activiteitenzijn toegelaten tot en met 31 augustus 2020.

Artikel 4

Onverminderd strengere straffen voorzien door andere wetten, decreten en besluiten, worden de inbreuken op dit besluit beteugeld met een gemeentelijke administratieve sanctie op basis van het reglement op de gemeentelijke administratieve sancties.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op 29 juli 2020 tot en met 31 augustus 2020 en vervalt bij gebreke aan bekrachtiging op de eerstvolgende gemeenteraad.

Artikel 6

Dit besluit en de inhoud worden op grond van artikel 285 t.e.m. 287 van het Decreet Lokaal Bestuur bekendgemaakt via de officiële website van de gemeente Heusden-Zolder.

Artikel 7

Dit besluit wordt overgemaakt aan de politiezone Heusden-Zolder en aan de gouverneur

van de provincie Limburg

Publicatiedatum: 28/07/2020
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.